Špagety s pažitkou, ricottou a oříšky kešú

3.67 (hodnoceno 3x)
400 g špaget – těstovin vaječných sušených Varoma, jedlá sůl s jódem Klasik, pepř černý Dle Gusta, 1 lžíce olivového oleje, 250 g ricotty, 125 ml smetany na šlehání trvanlivé Ranko, svazek nasekané pažitky, 100 g opražených ořechů kešu nesolených natural Dle Gusta, hrst lístků čerstvé bazalky.
Kešu nesolené natural
Pepř černý mletý
Smetana na šlehání trvanlivá
Sůl jedlá s jodem
Špagety
Uvařené špagety promícháme se lžící olivového oleje. Smetanu vaříme na mírném ohni cca 2 minuty, přidáme ricottu a rozmícháme dohlídka, osolíme, opepříme a promícháme se špagetami a větší částí pažitky. Podáváme posypané opraženými oříšky, zbylou pažitkou a lístky bazalky. TIP: lze přidat i kousky opečeného kuřecího nebo krůtího masa, šunky nebo slaniny.