Croissantové rohlíčky s nugetou

4.00 (hodnoceno 2x)
500 g pšeničné polohrubé mouky Klasik, ¼ l mléka Ranko, 1 vejce, 120 g Hery, 1 droždí, jedlá sůl s jódem Klasik, 1 žloutek, 50 g cukru, pomazánka lískooříšková Dolcezza.
Pomazánka lískooříšková
Pšeničná mouka polohrubá
Sůl jedlá s jodem
Z droždí a mléka uděláme kvásek a zaděláme hladké těsto, necháme vykynout. Rozválíme do kruhové placky, kterou rozkrojíme na 8 trojúhelníčků, na širší stranu dáme lžičkou čoko pomazánku a srolujeme směrem ke špičce, konce zahneme do tvaru rohlíku. Dáme na vymazaný plech a potřeme žloutkem. V předehřáté troubě pečeme při 200 °C asi 25–30 minut.