Plněné langoše

3.75 (hodnoceno 8x)
Kečup sladký Coop Klasik, Ztužený tuk na smažení a fritování Varoma, Pšeničná mouka polohrubá Coop Klasik, Pekařské droždí 20g, 30 dk šunky, 30dk Eidamu, lžicka Cukru krupice, asi tak 3/4l Vlažné vody. 1dc Slunečnicový olej, 1 lžíce soli.
Pšeničná mouka polohrubá
Slunečnicový olej
Sůl jedlá s jodem
Ztužený tuk na smažení a fritování
Kmín drcený
Kečup sladký
3/4 kg polohrubé mouky dáme do mísy, uděláme uprostřed důlek, rozdrobíme droždí dáme do důlku, přidáme 1 hrnek vlažné vody, lžicku cukru. Vody dáme tolik, aby se ponořilo droždí. Na mísu dáme svačinový igelitový sáček, než vzejde kvásek, asi tak na 5 min. Pak dáme 1 dcl oleje, lžičku drceného kmínu, lžíci soli dolejeme zbytek vody. Postupně zaděláváme, než zůstane těsto vláčné tak, aby se s ním dalo pracovat, dáme zpět sáček. Dáme asi tak na půl hodiny odležet do tepla, než nám těsto vykyne. Potom z těsta uděláme koule a vyválíme na placku, přidáme 3 kolečka šunky a plátek eidamu, polijeme kečupem a přehneme na půl a okraje primáčkneme k sobě tak, aby se langoš uzavřel. Rozpálime si tuk na pánvi a pečeme dozlatova z obou stran. Je to levná chutná večeře doporučuji. A je toho vice než pro 4 osoby.