Vysočina v župánku

4.20 (hodnoceno 5x)
50dk vcelku Vysočina Dle Gusta, Kmín drcený Dle Gusta, půl lžičky Sůl jedlá s jodem Coop Klasik, 4 lžíce Slunečnicový olej Coop Premium, 1ks Kypřící prášek do pečiva Varoma,250g Pšeničná mouka hladká Coop Klasik, 4 lžíce Mléko trvanlivé polotučné Ranko, 150 g Tvaroh měkký Ranko, 1 žloutek
Kypřící prášek do pečiva
Mléko trvanlivé polotučné
Pšeničná mouka hladká
Slunečnicový olej
Sůl jedlá s jodem
Tvaroh měkký
Vysočina
Kmín drcený
Tvaroh utřeme s mlékem a žloutkem, přidáme olej, mouku s práškem a sůl. Vypracované těsto dáme asi na půl hodiny přikryté odležet do chladničky. Pak vyválíme plát, rozkrájíme na osm stejných trojúhelníků, do každého pevně zavineme kousek vysočiny, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě upečeme. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.