Bábovka z přesnídávky

3.23 (hodnoceno 13x)
4 vejce, 150 g cukru, 150 g pšeničné polohrubé mouky Klasik, lžička kypřícího prášku do perníku Varoma, 2 lžíce rumu Tuzemák Marshall, 1 ovocná přesnídávka jablečná Babyland, 1 lžíce kakaa COOP Premium, moučkový cukr na posypání.
Ovocná přesnídávka jablečná
Pšeničná mouka polohrubá
Tuzemák
Kypřící prášek do perníku
Žloutky utřeme s cukrem až zbělají, přidáme mouku rozmíchanou s práškem do perníku, rum a zamícháme. Postupně a opatrně zamícháme i tuhé bílky. Formu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dáme polovinu těsta. Jablečnou přesnídávku smícháme se lžící kakaa (je-li hodně řídká tak dáme 2 lžíce) a vylijeme na těsto ve formě. Zbytkem těsta překryjme jablečnou hmotu a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Vyklopíme na mřížku, necháme vystydnout a posypeme moučkovým cukrem.