Bavorská pikantní špenátová polévka s bylinkami

4.00 (hodnoceno 6x)
Máslo Ranko 60 g, Pepř černý mletý Dle Gusta, Špenátový protlak zmrazený Coop Klasik, malá cibule, 30 g pšeničné mouky, 1l hovězího vývaru, sůl, kajenský pepř, dvě hrstě čerstvých bylinek (kopr, petrželka, kebrlík), 1 velký svazek pažitky, 200 g sladké smetany.
Máslo
Pepř černý mletý
Špenátový protlak zmrazený
V hrnci rozehřejeme máslo a usmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Za stálého míchání přidáme mouku a usmažíme zlatavou zásmažku. Dále za stálého míchání postupně přiléváme vývar, osolíme, opepříme a přidáme kajenský pepř, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Pak opláchneme bylinky. Bylinky a pažitku nakrájíme nadrobno. Špenát a smetanu přidáme do polévky, přivedeme k varu, sundáme z ohně a přidáme bylinky. Bavorskou pikantní špenátovou polévku podáváme horkou a posypanou pažitkou.