Čokoládové velikonoční hnízdo

3.50 (hodnoceno 4x)
Slunečnicový olej Coop Premium 4 lžičky, Kakao Coop Premium 50 g, 14 vajec, 100 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 50 g hrubé mouky. Na krém: Smetana na šlehání trvanlivá Ranko 2 kelímky, 50 g nugety, 120 g čokolády na vaření. Na zdobení: 100 g čokolády na vaření, 110 g marcipánu (mléčné modelovací hmoty), 50 g kakaa, potravinářské barvivo.
Kakao
Slunečnicový olej
Smetana na šlehání trvanlivá
Oddělíme bílky a vyšleháme je s cukrem. Pak zlehka vmícháme žloutky s olejem a pak i obě mouky s kakaem. V kulaté formě pečeme 30 minut při 180 °C. Hotový korpus vykrájíme do tvaru hnízda. Vyšlehanou smetanu zlehka smícháme s rozpuštěnou čokoládou a nugetou, krémem promažeme hnízdo (lze prokapat i šťávou z kompotu či alkoholem) a necháme ztuhnout. Zbytkem krému potřeme povrch dortu, který pak polepíme hoblinkami čokolády a zaprášíme kakaem. Dovnitř vložíme žluté kačenky a vajíčka z marcipánu.