Bačovský guláš z beraního masa

4.33 (hodnoceno 6x)
150 ml Zakysaná smetana Ranko, Paprika mletá sladká Dle Gusta, Cabernet sauvignon Arie, 800 g beraního masa, 300 g fazolových lusků, 3 cibule, 2 lžíce mouky, 150 g sádla, sůl.
Paprika mletá sladká
Zakysaná smetana
Cabernet sauvignon
Z masa odřežeme kousky tuku, ten nakrájíme nadrobno a vyškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Potom přidáme mletou červenou papriku, vložíme maso nakrájené na kostky, prudce osmahneme, podlijeme vodou a dusíme. Při dušení maso necháme osmahnout, aby šťáva dostala pěknou barvu. Maso znovu podlijeme. Až začne měknout, přidáme očištěné fazolové lusky nakrájené na šikmé řezy a dusíme asi 20 minut, až bude měkké maso i fazolky. Potom zalijeme vínem a kysanou smetanou, v které rozmícháme mouku. Podle potřeby dochutíme octem.