Jarčin kotlíkový guláš

4.14 (hodnoceno 14x)
Pšeničná mouka polohrubá Coop Klasik, Hořčice plnotučná 200 g Coop Klasik, Kmín celý Dle Gusta, Guláš kořenící přípravek Dle Gusta, 1 kg vepřového masa na guláš, 1 kg hovězí kližky, 6 cibulí středně velkých, 5 stroučků česneku, 2 feferonky, paprika červená mletá paprika sladká, pepř, a majoránka, 10 dkg vepřového sádla, 10 dkg špeku nebo anglické slaniny.
Kmín celý
Pšeničná mouka polohrubá
Guláš kořenící přípravek
Hořčice plnotučná 200 g
Připravíme si kotlík velikosti 3 l. Nad ohněm rozehřejeme sádlo, na něj dáme na kostičky nakrájený špek nebo anglickou slaninu a necháme rozškvařit, poté přidáme nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, dáme maso nakrájené na kostičky, restujeme, přidáme všechno koření, trochu plnotučné hořčice, nakrájený česnek, feferonky, dolijeme vodu a vaříme cca 3 hodiny. Nakonec zahustíme pšeničnou moukou polohrubou, promícháme, povaříme a necháme guláš odstát přikrytý pokličkou. Poté podáváme s chlebem. Zdobíme sekanou pažitkou a petrželkou. Guláš chutná i na druhý den, voní ohněm, větrem a létem...