Kysané zelí zapékané s vepřovým masem

3.00 (hodnoceno 3x)
1,5 kg kysaného zelí, 1/2 kg vepřového masa, 2 lžíce protlaku rajčatového Dle Gusta, 4 rajčata (lze použít i konzervovaná loupaná rajčata), jedlá sůl s jódem Klasik, pepř černý Dle Gusta, 3 lžíce sádla škvařeného vepřového Varoma, 3 cibule, rostlinný tuk na pečení Varoma na vymazání pekáče.
Pepř černý mletý
Protlak rajčatový
Sádlo škvařené vepřové
Sůl jedlá s jodem
Ztužený tuk na smažení a fritování
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle. Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut s rajčatovým protlakem a nakrájenými rajčaty. Měkké zelí smícháme s masem, dáme do vymaštěného pekáče a asi půl hodiny zapečeme.