Zasněžené tvarůžkové stříšky

4.67 (hodnoceno 6x)
Kečup jemný Dle Gusta, Olej řepkový Varoma, Sůl jedlá s jodem Coop Klasik, Kmín celý Dle Gusta, 1 kg syrových brambor - nastrouhat, 1 celá cibule, 3 stroužky česneku - nastrouhat, 5 dkg polohrubé mouky, 1 balíček tvarůžků - nastrouhat, 1 vejce, 2 dkg strouhaného parmezánu nebo jiného sýru na ozdobu. Jako příloha salátový list s kysaným zelím, případně i studené omáčky například česneková.
Kečup jemný
Kmín celý
Olej řepkový
Sůl jedlá s jodem
Nastrouháme brambory, vytlačíme z nich vodu, přidáme nastrouhanou cibuli, česnek a tvarůžky, špetku kmínu a soli. Se solí opatrně, tvarůžky jsou dost slané, kdo málo solí, už žádnou nepřidává. Poté přidáme vejce a polohrubou mouku a vypracujeme těsto jako na klasické bramboráky. Pečeme na řepkovém oleji menší placičky, buď kulaté nebo hranaté, na talíře postavíme do tvaru střechy a zasněžíme strouhaným sýrem. Obložíme salátovým listem s kysaným zelím, přidáme dle chuti další pochutiny, kečup jemný, apod... Podáváme s čajem s citrónem nebo s pivem.