Staročeský hrnec

3.67 (hodnoceno 3x)
800 g vepřového masa, 100 g anglické slaniny, řepkový olej Varoma, 2 velké cibule, 1 kg kysaného zelí, 4 stroužky česneku, paprika mletá sladká Dle Gusta, 100 g protlaku rajčatového Dle Gusta, kmín Dle Gusta, 2 bobkové listy Dle Gusta, pepř černý Dle Gusta, jedlá sůl s jódem Klasik, kousek bujónu Varoma, zakysaná smetana Ranko na talíř.
Bobkový list
Drůbeží bujón
Kmín celý
Olej řepkový
Paprika mletá sladká
Pepř černý mletý
Protlak rajčatový
Sůl jedlá s jodem
Zakysaná smetana
Na oleji osmahneme slaninu a cibuli dozlatova, zaprášíme paprikou, přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme. Vložíme polovinu překrájeného zelí s rajčatovým protlakem, okořeníme, na zelí položíme maso nakrájené na větší kousky a pokryjeme druhou polovinou zelí. Podlijeme 5 dl vody a dusíme doměkka. Příloha: vařené brambory.