Tuňákový salát s fazolkami

4.60 (hodnoceno 5x)
1 plechovka Zelené fazolové lusky krájené, 1 cibule nasekaná na jemno, 400g plechovka bílých fazolí, 400g plechovka červených fazolí, 400g cherry rajčat, přepůlených, 2x Tuňák v olivovém oleji, 1 větší hrst zelených oliv, 1 sáček rukoly, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce medu, 1 citron, 2 lžíce olivového oleje, Sůl jedlá s jodem a pepř
Tuňák v olivovém oleji
Zelené fazolové lusky krájené
Sůl jedlá s jodem
Nasekanou cibuli dejte do sítka a chvíli proplachujte pod tekoucí vodou, ztratí tak na síle. Pak dejte okapané fazolky, cibuli, oboje okapané fazole, cherry rajčátka, okapaného a na kousky rozděleného tuňáka, olivy a rukolu do mísy a promíchejte. Smíchejte hořčici, med, jemně nastrouhanou kůru i šťávu z jednoho citronu a nakonec do zálivky vmíchejte olivový olej, osolte, opepřete a zálivkou přelijte salát. Ihned podávejte.