Barevné kreace s brusinkovým přelivem

4.50 (hodnoceno 2x)
Steak kořenící přípravek, Sůl jedlá s jodem - špetka, Slunečnicový olej - 2 lžíce, Brusinky proslazené - 50 g, Rýže parboiled - příloha, můžeme podávat mimo talíř v misce, Pepř černý mletý - špetka, 1 zralé mango, šťáva z limetky, 1 malá zelená chilli paprička, kousek zázvoru, 500g kuřecích prsou, 2 rajčata, zelenina na zdobení
Steak kořenící přípravek
Sůl jedlá s jodem
Slunečnicový olej
Brusinky proslazené
Rýže parboiled
Pepř černý mletý
Mango oloupeme, dužinu odřízneme od pecky a rozmačkáme ji s limetkovou šťávou. Chilli papričku očistíme, opláchneme a nasekáme na drobno. Zázvor velikosti vlašského ořechu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Brusinky, papričku a zázvor vmícháme do rozmačkaného manga a ochutíme špetkou soli. Kuřecí řízky nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, pokapeme olejem, okořeníme mletým pepřem a kořením na steaky, osolíme a na steakové pánvi orestujeme. Můžeme rovněž využít i grilu, jak domácího tak i venkovního. Stejně orestujeme i plátky rajčat. Na talíř klademe kuřecí plátek, přelijeme brusinkovo -mangovým smoothie, klademe orestované plátky rajčat a dozdobíme dle vlastní fantazie. Jako přílohu můžeme použít buď rýži nebo také zapékané brambory na špízu. Fantazii se meze nekladou.