Salát á la Károlyi

0.00 (hodnoceno 0x)
Sůl jedlá s jodem, Pepř černý mletý, Okurky sterilované, 300 g brambor uvařených ve slupce, 4 vejce natvrdo, 400 g barevných paprik, 300 g rajčat, 2 hlávkové saláty, 100 g majonézy, 1 lžička plnotučné hořčice, 3 snítky petrželové natě
Sůl jedlá s jodem
Pepř černý mletý
Okurky sterilované
Brambory oloupeme a nakrájíme. Vejce nařežeme na čtvrtky, papriky na čtverečky, rajčata na osminky. Všechno zlehka promícháme ve větší míse, osolíme a opepříme. Talíře vyložíme listy omytého a vychlazeného hlávkového salátu a rozdělíme na ně připravenou směs. Pak přidáme omáčku, kterou připravíme z majonézy, nasekaných sterilovaných okurek, hořčice a snítky nasekané petrželky. Zbylou petrželkou nakonec salát ozdobíme.