Špenátový štrůdl

5.00 (hodnoceno 6x)
Listové těsto, Eidam plátky, Špenátové listy zmrazené, Sýr duko s křenem, Česnek, Sůl, Oregano, Vajíčko
Listové těsto
Eidam plátky
Špenátové listy zmrazené
Sýr duko s křenem
Mírně podusit špenát s česnekem, nechat vychladnout a poté smíchat se sýrem Duko s křenem, podle chuti dosolit. Rozválet listové těsto na plát a vyskládat plátkový sýr Eidam po celé šířce těsta. Doprostřed rozprostřít směs špenátu se sýrem, posypat Oreganem. Kratší konce přeložit směrem ke středu a od delšího kraje zabalit do ruličky. Celý štrůdl mírně propíchat ostrým nožem, aby nám těsto neprotrhlo a směs nám nevytekla. Z vrchu potřeme těsto rozšlehaným vajíčkem. Vložíme na plech a pečeme na 160 stupňů cca 45 min.