Tvarohový koláč s hruškami

4.60 (hodnoceno 5x)
190 g margarínu (Hera), 70 g moučkového cukru, 200 g hladké mouky, 20 g kakaa, 6 vajec, 500 g změklého tvarohu, 3 až 4 hrušky, 1 vanilkový cukr, kůra z jednoho citronu, 50 g moučkového cukru.
Kakao
Tvaroh měkký
Vanilínový cukr
Pšeničná mouka hladká
Jako první udělejte těsto. Smíchejte mouku se 140g Hery, kakaem a moučkovým cukrem ve velké míse, pak přidejte 3 žloutky a vytvořte hladké těsto. Na moukou poprášeném válu vyválejte těsto na tenký kruhový plát (asi 25 cm v průměru). Těsto vložte do formy a vytlačte prsty do okrajů. Udělejte náplň smícháním tvarohu s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Utřete 50 g Hery s půlkou moučkového cukru a 3 žloutky do krémové směsi. Rozšlehejte bílky s druhou půlkou moučkového cukru a přidejte do krému. Krém natřete na těsto a navrch položte nakrájené hrušky. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C asi 40 minut.