Kotlíkový guláš

5.00 (hodnoceno 5x)
600 g přední kližky, nebo plecka 2 velké cibule 4ks bobkového listu (COOP) 3 lžíce sádla (COOP) 1/2 lžičky mletého kmínu 2 stroužky česneku 2 lžíce pomleté sladké papriky (COOP) sůl podle chuti 4 papriky 3 střední rajčata 400 g brambor
Sádlo škvařené vepřové
Paprika mletá pálivá
Bobkový list
Nakrájet maso na 2 cm kostičky. Oloupat cibuli a nakrájet ji na jemno. Rozehřát tuk v 3 litrovém kastrolu (pokud nevaříte v kotlíku) a na pomalém ohni za stálého míchání osmažit trochu osolenou cibuli do světle hněda. Sejmout z ohně a přidat papriku, bobkový list, sůl a dobře promíchat a přidat maso. Osolit. Přikrýt poklicí, vrátit na oheň a pomalu dusit a často míchat. Je-li nutné, tak přidat malou trochu vody. Tento postup opakovat, kdykoliv nám guláš vysychá. Na zalévání použijeme vodu z brambor, které jsme si předvařili. Když je maso napůl uvařené, tak přidat na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Potom přidat oloupané a na kostičky nakrájené předvařené brambory a vše vařit ještě 5 -10minut, až brambory změknou. Je-li nutné tak ještě přilít vody. Guláš má být spíše jako hustá polévka. Guláš podávat horký s bílým chlebem.