Kávové řezy

0.00 (hodnoceno 0x)
Těsto: 6 vajec, 210 g cukru moučka, 210 g másla Ranko, 150 g pšeničné hladké mouky Klasik, 50 g kakaa COOP Premium. Krém: 150 g másla Ranko, 100 g moučkového cukru, velký balíček piškotů dětských Dolcezza, 100 g strouhaných jader lískových ořechů Dle Gusta, 1 vanilínový cukr Varoma, 250 ml teplé kávy instantní Nový Den, rum Tuzemák Marshall podle chuti. Poleva: 100 g 100% ztuženého tuku Varoma, 6 rovných lžic cukru, 2 vrchovaté lžíce kakaa COOP Premium, 4 lžíce vody.
Jádra lískových ořechů
Kakao
Káva classical instantní
Piškoty dětské
Pšeničná mouka hladká
Tuzemák
Vanilínový cukr
Ztužený tuk na smažení a fritování
Korpus: Změklé máslo třeme s cukrem do pěny, pak zašleháme žloutky, vmícháme mouku s kakaem a nakonec tuhý sníh z bílků. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při 180–200 °C asi 25 minut. Necháme zchladnout. Krém: Do mísy rozdrobíme piškoty, polijeme uvařenou kávou a pokapeme rumem. Utřeme změklé máslo s oběma cukry, přidáme namočené piškoty, ořechy, dochutíme rumem a natřeme na korpus. Necháme v chladnu ztuhnout. Poleva: Ve vodní lázni (voda nesmí vařit) rozpustíme tuk, přidáme studenou vodu, cukr a kakao a vymícháme hladkou hustou polevu. Polevu lijeme na pořádně ztuhlý krém, aby se s ním nesmíchala.