Zvěřinový valašský kontrabáš

0.00 (hodnoceno 0x)
500 g zvěřiny, Kmín celý, Sůl jedlá s jodem, Ocet kvasný lihový, 50 g slaniny, 1 klobása, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 4 brambory, kysané zelí, hrst pohanky, celý pepř, cukr, 50 g pikantního tvrdého sýra
Kmín celý
Sůl jedlá s jodem
Ocet kvasný lihový
Maso nakrájíme na menší kostky, dáme do pekáče, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, celý pepř a kmín, osolíme, podlijeme vodou a dáme péct do trouby. V dalších nádobách připravíme obvyklým způsobem kyselé zelí, uvaříme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a pohanku uvaříme doměkka. Pak smícháme brambory, pohanku a zvěřinu i s výpekem, prohřejeme a podle potřeby dochutíme. Na talíř servírujeme věnec kyselého zelí, na něj navršíme směs a ozdobíme opečenou klobáskou a nastrouhaným sýrem.