Královská buchta

0.00 (hodnoceno 0x)
Sušené ovoce Dle Gusta (meruňky, švestky vypeckované, ananas plátky), pomerančová kůra nakrájená na kousky, 120 ml čaje černého Nový Den, 225 g pšeničné polohrubé mouky Klasik, 100 g másla Ranko, 100 g hnědého cukru, 1 ks rozšlehaného vejce, větší ½ kypřícího prášku do pečiva Varoma, špetka jedlé soli s jódem Klasik.
Meruňky sušené
Pšeničná mouka hladká
Sůl jedlá s jodem
Švestky sušené vypeckované
Ovoce naložíme do čaje, dokud směs nezchladne. Předehřejeme troubu na 160 °C. Vymažeme a pečícím papírem vyložíme kulatou formu o průměru 15 cm. Ovoce scedíme a rozmícháme v rozpuštěném másle s cukrem, čaj zachováme. Mouku prosejeme do mísy a postupně vmícháme směs másla s ovocem a rozšlehané vejce. Zdá-li se nám těsto tuhé, přidáme čaj. Nalijeme do formy, povrch formy přikryjeme pomaštěným pečícím papírem, abychom předešli ztmavnutí povrchu. Pečeme 1 hodinu.