Tvarohové lasagne s jablky a ořechovou krustou

2.00 (hodnoceno 4x)
9 plátů lasagní 1 tvaroh 2 lžíce medu 2 jablka 1 vejce lžička skořice lžička vanilkového pudinku rozinky Ořechová krusta hluboký talíř mletých vlašských ořechů lžíce medu 1 vejce 1 jablko
Rozinky
Tvaroh měkký
Skořice mletá
Do většího hrnce si napustíme vodu, dáme na plotnu a až začne vřít, vhodíme do ní 9 plátů lasagní. Necháme asi 5 minut povařit do změknutí. V míse si ručním šlehačem vyšleháme vejce s rozpuštěným medem a postupně přidáváme tvaroh. Poté přidáme lžičku skořice a lžičku pudinku. Malý plech si vyložíme pečícím papírem a na dno vedle sebe položíme 3 pláty lasagní. Na ně nasypeme na kostičky nakrájené a okroužlané jablko a rozinky. Zalijeme polovinou tvarohové směsi. Přikryjeme 3 pláty lasagní. Pokračujeme opět jablkem nakrájeným na kostičky a posypeme rozinkami. Zalijeme druhou polovinou tvarohu a nahoru dáme poslední pláty lasagní. Nyní si připravíme ořechovou směs na krustu. V míse vyšleháme vejce s medem, přidáme najemno nastrouhané vlašské ořechy a 1 jablko, které jsme zbavili slupky a nahrubo nastrouhali. Takto připravenou směsí pokryjeme připravené lasagne. Pekáč zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme 30 minut, poté sundáme alobal a dáme ještě na 15 minut péct. Podáváme mírně vychladlé.