Tvarohové šišky s restovanou strouhankou

3.67 (hodnoceno 3x)
3 kostky Tvaroh měkký, 400 gr Pšeničná mouka polohrubá, 100 gr hdydratované krupičky, 2 vejce, Sůl jedlá s jodem, 200 gr. Máslo, 200 gr. strouhanka, 100 gr cukru písek
Tvaroh měkký
Pšeničná mouka polohrubá
Sůl jedlá s jodem
Máslo
Tvaroh dáme do mísy, zlehka ho osolíme, přidáme vejce a mouku a vypracujeme hladké a vláčné těsto, které by se nemělo lepit na vál. Z těsta vyválíme válečky o průměru cca 2,5 cm. Ty pak krájíme nožem na šišky. Šišky krájíme na 1 cm široké kousky, které vaříme 20 minut v lehce osolené vodě. 100 g másla si rozpustíme v pánvičce a přidáme cukr a strouhnku, společně opražíme do zlatova a necháme vychadnout. Hotové šišky posypeme strouhnkou a polijeme rozpuštěným máslem. Dobrou chuť.