Ovocné pusinkové potěšení

5.00 (hodnoceno 5x)
6 bílků, špetka Sůl jedlá s jodem, 300 g cukr moučka 750 ml Smetana na šlehání trvanlivá, 3x Vanilínový cukr, 1 kg míchaného ovoce (maliny, jahody, borůvky), 50 g Hořká čokoláda
Smetana na šlehání trvanlivá
Vanilínový cukr
Sůl jedlá s jodem
Hořká čokoláda
Ze 6-ti bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, poté po lžících přidáváme moučkový cukr a šleháme dokud sníh není pevný, lehký a hladký. Troubu předehřejeme na 150 stupňů, vezmeme si 2 archy pečícího papíru a na každý si podle talíře obkreslíme kruh (průměr cca 25 cm). Takto připravené pečící papíry dáme každý na jeden plech. Do středu každého kruhu dáme polovinu sněhové směsi a stěrkou rozetřeme po celé ploše vyměřeného kruhu pečícího papíru. Plechy vložíme do trouby a snížíme teplotu na 110 stupňů. Pečeme 1 hodinu a 30-40 minut, dle zkušenosti s vlastní troubou. Po celou dobu pečení neotevíráme troubu. Správně upečené korpusy pusinek jsou na povrchu pevné a lehce narůžovělé. Po upečení otevřeme dvířka trouby a necháme korpusy úplně vychladnout. Korpusy lze připravit až 3 dny předem. Šlehačku s vanilkovým cukrem ušleháme do tuha a připravíme si ovoce. Vezmeme první korpus a potřeme jej polovinou ochucené šlehačky a naskládáme na něj polovinu zvoleného ovoce. Na to lehce přitlačíme druhý korpus, potřeme druhou polovinou šlehačky a poklademe zbytek ovoce. Dozdobíme hoblinkami hořké čokolády. Dort lze podávat ihned, ale pokud jej necháme vychladit 2-3 hodiny v lednici, lze lépe krájet. Je to mňamka, dobrou chuť! :-)