Voňavá pečínka

3.67 (hodnoceno 3x)
0,5 kg brambor, klobása, kousek špeku nebo slaniny, párek, jogurt smetanový bílý Ranko, barevné papriky, cherry rajčátka, cibule, česnek, jedlá sůl s jódem Klasik, pepř černý Dle Gusta.
Jogurt smetanový bílý
Pepř černý mletý
Sůl jedlá s jodem
Brambory, klobásu, párek a česnek nakrájíme na kolečka. Papriku s cibulí nakrájíme na půlkolečka, slaninu na kostičky a rajčátka rozpůlíme. Vezmeme alobal a vše rozdělíme na 3 až 4 porce. Každou porci opepříme a osolíme, přidáme lžičku bílého jogurtu. Důkladně zabalíme alespoň do tří vrstev, aby nevytekla šťáva. Umístíme na rošt a pozvolna opékáme (nejméně půl hodiny), dokud nebudou brambory dostatečně uvařené. Podáváme teplé přímo z alobalu.