Domácí paštika se sušenými švestkami

4.83 (hodnoceno 6x)
Sádlo škvařené vepřové, víno červené, sušené švestky , černý pepř mletý, 0,5 kg vepřového bůčku (nakrájeného na malé kousíčky), 300 g vepřových jater, 100 g vyuzeného špeku (nakrájeného na kostičky), 10 kuliček jalovce, muškátový oříšek, 2 lžičky soli, čerstvý tymián, 5 stroužků českého česneku
Sádlo škvařené vepřové
Nero d´avola víno červené
Švestky sušené vypeckované
Pepř černý mletý
Rozemeleme bůček, špek a játra, ochutit kořením kořením a česnekem a přidat 2dcl vína a 200g celých švestek a vše smíchat dohromady. Poté si zapnout troubu cca na 180 °C a směsí na paštiku naplnit sklenice. Pak ji asi 40 minut pečte.