ČOKOLÁČ

0.00 (hodnoceno 0x)
Těsto: 120g Pšeničná mouka hladká, 1 lžíce polévková Kakao, 75g Máslo, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce studené vody, Náplň: 90g másla, 170 g cukru hnědého, 2 vejce, 2 polévkové lžíce kakaa, 75g rozehřáté hořké čokolády, 150 ml sladké smetany, Ozdoba: 210 ml ušlehané Smetany na šlehání trvanlivé, čokoládové hoblinky.
Pšeničná mouka hladká
Kakao
Máslo
Čokoláda hořká
Smetana na šlehání trvanlivá
Smetana sladká
Mouku a kakao zpracujeme s máslem na "drobenku", pak vmícháme cukr a tolik studené vody, aby těsto bylo vláčné. zabalíme do folie a necháme odpoičnout v lednici 15 min. Pak rozválíme na placku a vložíme do formy (cca 23cm), předem vyložené pečícím papírem. Použijeme keramické kuličky na zátěž těsta. Pečeme nejdříve 15 min. na 190°C, pak odstraníme zátěž a korpus dopékáme 10 min. Na náplň utřeme máslo s cukrem. Zašleháme vejce, kakao,rozehřátou (ne horkou) čokoládu, a smetanu. Teplotu v troubě snížíme na 160°C, vlijeme do korpusu náplň a pečeme do ztuhnutí (cca 45min.) Zcela vyhladlé zdobíme šlehačkou a čokohoblinami. Podáváme vychlazené. Dobrou chuť!