Pizza roládky

3.40 (hodnoceno 5x)
10 g droždí, 1 lžička moučkového cukru, 300 g hladké mouky, 200 ml teplé vody, 1 vejce, 1 lžička soli, 1 lžíce oregana, 4 lžíce olivového oleje, strouhaný parmazán na posypání Na náplň: 200 g sekaných rajčat, 70 g rajského protlaku, 200 g mozzarelly nebo jiného sýru, 100 g paprikového salámu, 4 stroužky česneku, 100 g černých oliv, bazalka, oregáno, sůl, pepř mletý
Sůl jedlá s jodem
Pepř černý mletý
Protlak rajčatový
Nejdříve je potřeba rozdrobit droždí do mísy, posypat moučkovým cukrem a nechat rozpustit. Dále vmíchejte mouku, vodu, vejce, sůl, oregano a 2 lžíce oleje. Vypracujte těsto a dejte ho kynout na teplé místo na 45 minut. Po vykunutí jej znovu prohněťte. Pak ho dejte na vál posypaný moukou, lehce ho rozmáčkněte, shora polijte olejem, rozetřete olej po povrchu a rukama těsto roztáhněte na plát vysoký zhruba 1 cm. Pro náplň nejdříve smíchejte rajčata, protlak, na kostičky nakrájenou mozzarellu, na tenké plátky nakrájený salám, prolisovaný česnek a na plátky nakrájené olivy. Dochuťte bylinkami, osolte a opepřete podle chuti. Touto náplní potřete plát těsta. Pak ho opatrně z jedné strany srolujte, aby vznikla pevná rolka, a dejte na 30 minut odpočívat do chladna (díky tomu vám půjde roláda lépe krájet). Před uplynutím této doby si rozpalte troubu na 230 °C. Poté rolku vyndejte a rozkrájejte na zhruba dvoucentimetrové plátky. Dávejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechávejte mezi nimi rozestupy několik centimetrů. Před pečením roládky lehce posypejte strouhaným parmazánem. Pečte je krátce, jen dokud okraje těsta nezezlátnou, bude to trvat asi 20 minut.