Vepřové maso v pivní omáčce

3.29 (hodnoceno 14x)
600 g vepřové kýty, 2 lžíce řepkového oleje Varoma, 2 cibule, lžička papriky mleté Dle Gusta, jedlá sůl s jódem Klasik, rajče, feferonka, 300 ml piva světlého Královar, nové koření celé Dle Gusta, bobkový list Dle Gusta, 4 lžíce zakysané smetany Ranko, 1 lžíce pšeničné mouky Klasik.
Bobkový list
Nové koření celé
Olej řepkový
Paprika mletá pálivá
Pivo lehké světlé
Pšeničná mouka hladká
Sůl jedlá s jodem
Zakysaná smetana
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sladkou papriku, proužky papriky a orestujeme. Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme a přimícháme společně s feferonkou ke směsi. Zalijeme pivem, okořeníme a dusíme pod pokličkou. Na závěr zahustíme kysanou smetanou s rozmíchanou moukou a ještě chvíli povaříme.