Řezy s jahodami a tvarohem

0.00 (hodnoceno 0x)
250 g másla Ranko, 500 g pšeničné hladké mouky Klasik, 1 vejce, 30 g cukru, špetka jedlé soli s jódem Klasik, 800 g měkkého tvarohu Ranko, 1 vejce, 100 g cukru, 1 vanilínového cukr Varoma, 200 g jahod, tuk a pšeničná polohrubá mouka na vymazání formy, 1 vejce na potření, 100 g jahod na ozdobení, lístky meduňky.
Máslo
Pšeničná mouka hladká
Pšeničná mouka polohrubá
Sůl jedlá s jodem
Tvaroh měkký
Vanilínový cukr
Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme se solí na vál, smícháme s máslem, cukrem a vejcem. Vypracujeme tužší hladké těsto, které zabalíme do folie a dáme na půl hodiny do lednice odpočinout. Připravíme náplň: tvaroh vyšleháme s cukrem, s vanilkovým cukrem a vejcem na hladkou hmotu. Jahody nakrájíme na tenké plátky. Těsto rozdělíme na čtyři díly. První díl vyválíme do velikosti a tvaru formy, kterou potřeme tukem a vysypeme moukou. Plát těsta do ní položíme, potřeme 1/3 tvarohové náplně a na ni rozložíme polovinu jahod. Vyválíme další plát těsta, který položíme na jahody, potřeme další vrstvou tvarohu, poklademe zbylými plátky jahod a totéž ještě jednou zopakujeme. Zbytek těsta vyválíme a položíme navrch. Můžeme do něj rádýlkem udělat mřížky či jiné ozdoby. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct (na mírnou teplotu) do vyhřáté trouby asi na 50 minut.