Kuřecí maso s kešu oříšky

3.67 (hodnoceno 3x)
4 kuřecí prsa, 2 cibule, 2 lžíce řepkového oleje Varoma, 100 g ořechů kešu nesolené natural Dle Gusta, 250 ml drůbežího bujónu z kostky Varoma, 1 lžíce medu, 1 lžíce bramborového škrobu Varoma, 2 jarní cibulky (1 malý pórek), 1 červená paprika (+ feferonka), sůl, 2 lžíce sójové omáčky Varoma.
Kešu nesolené natural
Olej řepkový
Sójová omáčka
Připravíme si kuřecí vývar a necháme ho vychladnout. Kešu ořechy opečeme na lžíci rozpáleného oleje (pozor, opékají se velmi rychle, jakmile zezlátnout, vyjmeme je z pánve a dáme na papírový ubrousek). Polovinu studeného vývaru smícháme se solamylem, kešu ořechy a medem (zálivka). Cibuli nakrájenou na půlkolečka orestujeme, přidáme maso nakrájené na tenké proužky a opékáme asi 4 minuty. Přilijeme druhou polovinu vývaru a dusíme až je maso měkké a vývar se téměř odpařil. K masu přidáme připravenou zálivku a vše mícháme, dokud omáčka trochu nezhoustne. Přimícháme nakrájenou papriku na kostičky, nasekané jarní cibulky (nebo jemně nakrájenou zelenou část pórku), osolíme a ochutíme sojovou omáčkou. Podáváme s rýží Varoma.